Vádat emeltek a férfi ellen, aki játék fegyverrel próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat

A patika alkalmazottja nem hagyta magát, megnyomta a pánikgombot, ezért a rabló végül káromkodva elmenekült.

Vádat emeltek egy 43 éves férfi ellen Budapesten, aki még 2010 karácsonya előtt egy nappal próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat egy játék pisztollyal. A „fegyvert” még a rablási kísérlet előtt jóval beszerezte, majd elment a gyógyszertárba és a nyitvatartás felől érdeklődött.

December 23-án, nem sokkal zárás előtt aztán visszament a patikába. Odament a pulthoz, kért egy doboz C-vitamint, majd amíg az eladó beütötte az összeget a pénztárgépbe, elővette a játék fegyvert, és a bevételt követelte. Az alkalmazott viszont nem hagyta magát: megnyomta a pánikgombot, majd amikor a szomszéd szobában megszólalt a telefon, közölte a férfival, hogy felveszi azt.

A vádlott akkor káromkodva elhagyta a patikát, és elmenekült. Ruháit útközben hátrahagyta, de a rendőrség később megtalálta azokat. Most a ruhákon talált DNS-minták alapján bebizonyították, hogy a férfi követte el a rablási kísérletet. Az ügyészség a bűncselekményt beismerő terhelttel egyezséget kötött, így végül 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől való eltiltásra ítélték.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .