Forrás

Zuglói fölény jellemezte az idei, immár 61. alkalommal megrendezett Év Sportolója díjátadó gálát.

A Nemzeti Színházban megtartott ünnepségen az abszolút győztes a duplázó kerületi díszpolgár, Liu Shaolin Sándor lett.Liu Shaolin Sándor az egyéni sportok kategóriája mellett a csapatban is diadalmaskodott: társaival, a szintén zuglói díszpolgár Liu Shaoanggal, Burján Csabával és Knoch Viktorral közösen az egyéni sportágak csapatversenyét is megnyerték. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmét szerző rövidpályás gyorskorcsolyaváltó elsőségéhez, illetve a csapat húzóemberének, a tavaly Európa-bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyerő Liu Shaolin Sándor diadalához kétség sem férhetett.

Ahogyan ahhoz sem, hogy a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes kerekesszékes női vívóválogatottat is győztesnek hirdessék ki. Itt is szerepelt zuglói sportoló, a BVSC-s Veres Amarilla személyében.

Zuglói kötődésű a legjobb magyar labdarúgónak megválasztott Gulácsi Péter is. A Leipzig kapusa is – külföldre igazolása előtt – Zuglóban élt, pályafutása pedig a BVSC-pályán kezdődött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .