Ismét új buszok Budapesten

Újabb 15 vadonatúj szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz kezdte meg a munkát Budapesten, ezzel már 88-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére idén nyáron forgalomba állított autóbuszokkal az elmúlt időszak egyik legjelentősebb fejlesztése történt a fővárosi járműparkkal kapcsolatban.

2017. szeptember 1-jén újabb 15 vadonatúj MAN Lion’s City A21 típusú autóbuszt állított forgalomba a VT-Arriva Kft. Az akadálymentes szóló járművek a dél-budai és a dél-pesti vonalakon járnak. A flottabővítés lehetővé teszi, hogy további elöregedett, magaspadlós autóbuszokat vonjanak ki a forgalomból, ilyen járművekkel már jellemzően csak a munkanapi csúcsforgalmi időszakokban lehet találkozni.

Az idei nyár folyamán összesen 88 vadonatúj autóbusszal bővült a főváros járműparkja. A VT-Arriva Kft. 45 MAN Lion’s City A21 járművet, a BKV Zrt. pedig 43 Mercedes Conecto autóbuszt állított forgalomba, amelyek kivétel nélkül mind az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek, ezzel jelentősen javítottak Budapest közösségi közlekedésének színvonalán.

Budapest, 2017. szeptember 1.

Budapesti Közlekedési Központ

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .