Garázsadó Zuglóban

Fidelitas: Horváth Csaba és az MSZP ne használja pénzszivattyúként Zuglót!

Az általános, hozzávetőlegesen 15 százalékos építményadó-emelést Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő, mely a kerületi cégeken, telephelyeken, és az üresen álló telkek adóján csavarna egy kicsit – írja a Civilzugló Egyesület elnöke, Várnai László önkormányzati képviselő blogján. Ebből úgy lesz garázsadó, hogy Vida Attila egyéni képviselő javaslatával kivették a garázsokat az adómentesítés alól, kivéve a súlyos mozgáskorlátozottakat és családtagjaikat. Az indoklás az, hogy ezáltal növekedhetnek az adóbevételek, ami bérrendezésre kellene.

A Fidelitásos képviselő nem ment el szó nélkül a tervezet mellett és a jól megszokott stílusában a következőket mondta:

A politikus kedden a Facebook-oldalára feltöltött videójában beszélt arról, hogy Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is „pénzszivattyúként használta a baloldal”. Hozzátette: „most még jobban rákapcsoltak”.
Kifejtette: az MSZP-s Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának „gátlástalan” fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester 1 millió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek – fogalmazott, megjegyezve: eközben a lakosság számára 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó.
Emellett „máris nekiláttak Zugló kiárusításának” – folytatta Borbély Ádám, kifejtve: Horváth Csaba egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, „a gyalázatos és átlátszó előterjesztést” végül kénytelen volt visszavonni.
„Felszólítjuk Horváth Csabát és az MSZP-t, ne használja pénzszivattyúként Zuglót” – mondta Borbély Ádám.

 

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .