Liget Projekt

Budapest és a Városliget aranykora köszön vissza

Jövőre több beruházás is elkészül a Városligetben és elkezdődik egyebek mellett az Új Nemzeti Galéria építése is. A Liget Budapest projekt állásáról Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója számolt be az MTI-nek.

A vezető összegzéséből kiderült,

2019-ben elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK),
valamint befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója
és a komáromi Csillagerőd renoválása.
Hozzátette: jövőre kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza
és az Új Nemzeti Galéria munkálatai,
emellett folytatódik a parkfejlesztés második üteme.
Budapest és a Városliget aranykora köszön vissza
A részletekről szólva kifejtette: a Strabag által felépített OMRRK-ban végre minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy a műtárgyak kezelését, tárolását, állagmegőrzését a lehető legjobb körülmények között, a lehető legkorszerűbb eszközökkel tegyék meg.

Szintén megnyitja kapuit a komáromi Csillagerőd, mely az Épkar Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében újul meg. „Itt a felújítás mellett izgalmas kiállítótereket is létrehoztunk, ezekben a Szépművészeti Múzeum impozáns gipsz-szoborgyűjteménye lesz látható.”

Az év első felében befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója is az Épkar Zrt.-nek köszönhetően. „Az épület 2019 nyarán a Millennium Házaként nyit majd, itt először egy időszaki majd egy állandó kiállítás idézi meg Budapest és a Városliget első aranykorát” – fogalmazott Gyorgyevics Benedek.

Rajtol az Új Nemzeti Galéria kivitelezői közbeszerzése
A vezérigazgató arra is kitért, hogy 2019-ben megindulhatnak az Új Nemzeti Galéria munkálatai is. “Óriási élmény a világ egyik legjobb építészirodája, a SANAA csapatával együtt dolgozni a galéria tervein” – jegyezte meg a vezérigazgató. Hozzátette: az épület jogerős építési engedéllyel rendelkezik, hamarosan kiírják a kivitelezési közbeszerzést, így a tervek szerint a jövő év elején elindulhatnak a munkálatok.

 

 

Gyorgyevics Benedek beszámolt arról, hogy jövőre indulhat a Liget Projekt egyik izgalmas eleme, a Magyar Innováció Háza.

Az épület modern megfogalmazásban, de Pfaff Ferenc 1896-os eredeti tervei alapján épül újjá ikonikus kupolájával együtt, amely kilátóként működik majd.

A vezető hozzátette, a jövő év elején elkezdődik a parkfejlesztés második üteme is a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt terület délkeleti harmadán. “Igazi családbarát újdonságokkal készülünk itt. Felépítjük a főváros egyik legnagyobb, de egész biztosan legjobb játszóterét integrált és korosztályokra lebontott különleges játszóelemekkel. Az aktív pihenést kedvelők számára pedig létrehozunk egy két kilométeres, teljes hosszán kivilágított futókört, mely mellett új sportpályák is helyet kapnak” – mondta a vezérigazgató. Hozzátette, a terület teljes növényzete is megújul és egy hatalmas rózsakertet is létesítenek a Millennium Háza bejáratához.

Több mint százezren használták már a kutyás parkot

Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés