A legjobbakat díjazták a BVSC-Zugló évzáróján

Karácsonyi rendezvénnyel egybekötött évzáró ünnepséget tartott a kerület legnagyobb sportegyesülete, a BVSC-Zugló, ahol a 2018-as esztendő két legeredményesebb sportolóját is megnevezték.

Ezt a kitüntető címet a nőknél Pusztai Liza kardvívó érdemelte ki, aki az októberi Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián egyéniben és csapatban két aranyérmet szerzett. A férfiaknál a legeredményesebb sportoló a birkózó Korpási Bálint volt, aki májusban az oroszországi Európa-bajnokságon a kötöttfogásúak 72 kg-os súlycsoportjában bronz, míg az októberi budapesti világbajnokságon ezüstérmes volt.

A két sportolón kívül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 2018-as esztendőben. Díjat kapott az ünnepségen  mások mellett Veres Amarilla EB-bronzérmes kerekesszékes vívó, Kiss Balázs EB-bronzérmes és világbajnoki ötödik helyezett birkózó, Takács István junior világbajnoki bronzérmes birkózó, Pálos Péter vb-ezüstérmes para-asztaliteniszező, Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Tóth Eszter és Leimeter Dóra EB-negyedik vízilabdázó, Utassy Kata, Koncz Hanna junior EB-negyedik vízilabdázó, Csorba Tamás és Fodor Olivér ifjúsági világbajnoki bronzérmes vízilabdázók, Kozma Dominik, Bohus Richárd, Verrasztó Evelyn Európa-bajnoki helyezett úszók, Nagy Réka junior EB-n negyedik helyezett úszó, illetve a többszörös masters Európa-bajnok és bronzérmes szinkornúszók, Ambrus Réka, Háló Lili, Juhász Emese Mónika, Kiss Júlia, Marschalkó Petra, Stumpf Kata, Vándor Csilla, Blaskó Lili Edit, Szále Kiss Kata, László Réka és László Zsófia.

A december 12-i rendezvényen a kerületet Rozgonyi Zoltán alpolgármester képviselte, aki elmondta, a tehetséges sportolók eredményeikkel Zugló hírnevét is öregbítik, ezért az önkormányzatnak mindig is kiemelt feladata lesz az olyan kiváló utánpótlás-nevelő műhelyek támogatása, mint a BVSC-Zugló.

Forrás: zuglo.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .