Holnaptól vége

 

Arold Péter/MTI

Mivel ma éjféltől megszűnik a veszélyhelyzet Magyarországon, ezért holnaptól nem tart sajtótájékoztatót az operatív törzs, de munkáját továbbra is végzi.

A pandémia még mindig tart, a vírus jelen van, az óvintézkedéseket a megfelelő mértékig szükséges fenntartani, mondta el Müller Cecília. Müller Cecília országos tisztifőorvos ismerteti a legfrissebb statisztikákat. Magyarországon 4078 igazolt fertőzöttet tartanak számon, az elmúlt 24 órában 1 új fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma 2-vel 567-re emelkedett.

A gyógyultak száma 2547, az aktív fertőzöttek száma 964 fő, 210-en vannak kórházban, 16-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 242 139 laboratóriumi vizsgálatot végeztek. A fertőzöttek 57 százaléka nő, 43 százaléka férfi. Jellemzően az idős, krónikus betegségben szenvedőknél az alapbetegségre rakódik a koronavírusos megbetegedés, ez a legtöbb esetben az elhalálozás oka. Alapbetegség nélkül eddig 24 főt regisztráltak. 30 év alatt nem volt haláleset, és a megbetegedések is ritkák, 20 év alatt összesen 90 esetet regisztráltak.

Gulyás Gergely tegnapi beszédében kifejtette

 mindenkit köszönet illet, aki részt vett a járvány elleni védekezésben, létrejött a nemzeti egység, még ha ebben a baloldal nem is vett részt. A politikai életben nem sikerült egységet létrehozni

– fogalmazott.

Kocsis Máté is véleményt alkotott

Magyarország sikeresen védekezett, nem lett tömeges a járvány. Ennek három oka van: a kiválóan felkészült szakemberek tudása, az emberek fegyelmezettsége, amellyel betartották az operatív törzs kéréseit, továbbá az, hogy a kormány időben hozta meg a szükséges döntéseket, gyorsan cselekedett, így elkerülték azt, amit több más ország nem tudott.

 

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .