Radovic Dusánra emlékeztek a XIV. kerületi Rendőrkapitányság kertjében, szombaton.

A 2010-ben, szolgálatteljesítés közben elhunyt zuglói főhadnagyra, Radovic Dusánra emlékeztek a XIV. kerületi Rendőrkapitányság kertjében, szombaton.

A megemlékezésen Krammer Zsolt ezredes mondott beszédet, felidézve annak a 2010. július 23-i napnak a részleteit, amikor Radovic Dusánt halálra gázolta egy autós üldözés során feltartóztatott, jogosítvány nélkül vezető férfi.

– Amikor megtudtuk, hogy mi történt, a kapitányság minden dolgozója azonnal bejött, pedig senki sem volt berendelve – mondta Krammer Zsolt, aki ma már az I. kerületi kapitányságot vezeti. – Dusán 1999-ben kezdte meg a szolgálatot, azonnal itt, Zuglóban. Tizenegy évig szolgálta a kerületi lakosokat. Még csak 38 éves lenne – jegyezte meg.

 

Radovic Dusán
Fotó: Balogh Róbert

A Stefánia úti épület udvarán felállított kopjafánál Kéri György skótdudás zenei kísérete mellett többek között Váradi Attila, Zugló jelenlegi rendőrkapitánya, Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke és Horváth Zsolt alpolgármester is elhelyezett egy-egy koszorút.

A megemlékezés után a Varga Zoltán Sportpályán vette kezdetét a IX. Radovic Dusán emléktorna, amelyre több mint húsz, rendvédelmi dolgozók alkotta csapat nevezett. A vándorkupáért Zugló testvérvárosa, Csíkcsicsó is versenybe szállt. Az egész napos focitornát végül az IPA csapata nyerte, mögöttük az MH86. Szolnok Helikopter Bázis gárdája, harmadik helyen pedig a Zuglói KMB végzett. A gólkirály Fehér Gyula (Erando), a legjobb kapus Mocsári Tamás (MH86. Szolnok Helikopter Bázis), míg a legjobb játékos Palicska Norbert (Zuglói KMB) lett.

Forrás: zuglo.hu és sok fotó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .