A tűzoltók majálisa a városligetben április 22-én

Szombaton a tűzoltói munka számos elemével lehet találkozni a Városligetben.

A hagyományokhoz híven az idén is együtt ünnepli védőszentjét a tűzoltóság és a rendőrség. Április huszonkettedikén közös majális lesz a Városligetben: itt gyűlnek össze a két hivatás képviselői és az érdeklődők, hogy könnyedebben is adózzanak Szent Flórián és Szent György emléke előtt.

Az esemény kezdési időpontja: 2023. április 22. délelőtt 10 óra

Az esemény helyszíne: Budapest, Városliget

A városligeti tűzoltónap a tűzoltójárművek hagyományos felvonulásával kezdődik. A konvoj Óbudáról, a Flórián térről indul, majd az Andrássy úton keresztül a Hősök terén át jut el a Városligetig. A felvonuló tűzoltógépjárművekről a Hősök terén lehet képeket készíteni, ahová várhatóan 9 óra 15 perckor érkezik a járműoszlop.

Akik szombaton ellátogatnak a ligetbe, megismerkedhetnek a HUNOR Mentőszervezettel, gazdag zenei kínálat mellett látványos tűzoltási, roncsvágási bemutatónak lehetnek tanúi, amelyeket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói mutatnak be. A gyermekek tűzoltó védőruhában kipróbálhatják a tűzoltást, de légzőkészülékben, füstsátorban is próbára tehetik a bátorságukat. A felnőttek játékos formában tudhatják meg, mi mindent tehetnek otthonuk tűzbiztonsága érdekében.

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltótoborzó sátrában azt is megtudhatják az érdeklődők, hogyan lehet valakiből tűzoltó.

A program beharangozó videója


Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .