UV-védőhálót kap a Tihany Óvoda sportpályája

A közétkeztetés térítési díjának módosítása, intézményvezetői pályázat kiírása, ingatlanértékesítés, a gyermekorvosi ellátás színvonalának növelése – ezekről is döntött a képviselő-testület az augusztus 30-i rendkívüli ülésen.

Karácsony Gergely polgármester az ülés elején bejelentette, hogy Makranczi László jegyzőnek közös megegyezéssel szeptember 11-gyel megszűnik a munkaviszonya Zuglóban. A polgármester arról is tájékoztatta a testületet, hogy augusztus 1-től dr. Papp Imre személyében új aljegyzője van a kerületnek.

A képviselők elfogadták az óvodák és iskolák, valamint a felnőtt szociális intézmények közétkeztetését biztosító Hungast 14 Kft. (korábbi nevén Hungast-Mecsek Kft.) kérését, és hozzájárultak, hogy a cég a nyersanyagárak emelkedése, illetve az infláció kompenzálására maximum hét százalékos áremelést érvényesítsen.

A képviselő-testület pályázatot írt ki a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) intézményvezetői feladatainak ellátásra. Erre azért volt szükség, mert július végén elhunyt Dr. habil Révai Tamás PhD., a ZESZ igazgató főorvosa. A képviselők arról is döntöttek, hogy Révai Tamás tiszteletére emléktáblát helyeznek el az Örs vezér téri rendelő falán.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület jóváhagyta továbbá, hogy az önkormányzat pályázati úton értékesítse a Cserei utca 7., illetve 11–13., valamint a Fűrész utca 107. alatti, használhatatlan állapotú ingatlanokat.

A testület ezen túlmenően szándéknyilatkozatot fogadott el arra vonatkozóan, hogy az előkészítést követően az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Bethesda Kórházzal a gyermek járóbeteg-szakellátás közös fejlesztése és hosszú távú működtetése érdekében.

Az ülésen arról is döntés született, hogy az önkormányzat 87 630 forint hozzájárulást fizet az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványnak, hogy a Zuglói Tihany Óvodába épített Ovi-Sport pálya UV-védőhálót kapjon.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .