Elkészült a diák sportpálya

A Városliget átalakulásával sok  épület, illetve a látogatók szórakozását, sportolási lehetőséget biztosító építménye közül is néhány átépítésre, illetve áthelyezésre került, így történt ez a sportpályával is. Erről  és a Városliget átalakításáról  írt bővebben a varosliget.info portál is.

„Átadták a Városligetben az Ajtósi Dürer sor mellett az új diák sportpályát, igaz egyelőre csak a sajtónak. Kipróbálni egyelőre még nem lehet.

Szerdán este legalább tíz locsolófej üzemelt a látogatók elől továbbra is fekete ponyvával takart építési helyen, noha az átadót már megtartották. Az intenzív locsolás a frissen leterített gyepszőnyeget hivatott életben tartani. Állítólag a látogatók majd a jövő héten vehetik birtokba az új létesítményt.

A diák sportpályák új helyen történő kialakítására azért volt szükség, mert a jelenlegi pályák a Petőfi Csarnoknál a Nemzeti Galéria építése miatt nem tudnak majd tovább üzemelni. A helykiválasztás kényszerű kompromisszum eredménye volt, és ugyanígy kompromisszumot kellett kötni a pálya méreteinél is. Az elsősorban a környéki iskolák igényei szerint készült pályához a pedagógusok eredetileg 400 méteres futókört szerettek volna, ez azonban a területen nem fért el. Így végül 200 méteres futókört, multifunkcionális labdapályát alakítottak ki és szabadtéri fitnesz eszközöket is telepítettek a területre.”

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .