Indulhatnak a Magyar Zene Háza munkálatai

A Liget Budapest Projekt keretében épülő, japán tervező által megálmodott különleges zenei palota a Magyar Építő Zrt. kivitelezésben jön létre.

Fotó és szöveg: Magyar Építők
Nemsokára elindulnak a Liget Projekt egyik legkülönlegesebb épületének munkálatai. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza kivitelezését a Magyar Építő Zrt. végzi, nettó 17,499 milliárd forintos szerződéses értéken – derült ki a TED adataiból.

A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező Magyar Zene Háza légies, nyitott és átjárható épület lesz. A Hungexpo irodaházainak helyén épülő ikonikus épület oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is funkcionál majd, amelyekkel együtt egy új kulturális intézmény és közösségi tér nyílik a Városligetben.

Az épület 10 637 négyzetméteren jön létre és közel nulla energiaigényű lesz, köszönhetően a megújuló energiaforrásainak.

A légtechnikailag szabályozott fűtés-, hűtés-rendszerrel ellátott létesítmény tervezési fázisa BREEAM „excellent” minősítést kapott, ami a legelsőként kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer kitűnő értékelése. 

 

Zene minden mennyiségben

Az épület föld alatti szintje a kiállítások tere lesz, amely izgalmas tárlatokkal, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal kínál többet a hagyományos múzeumélménynél. A földszinten továbbá egy koncertterem, valamint egy szabadtéri színpad kap helyet, amely ismert és kevésbé populáris fellépők és zenei stílusok bemutatásával nyit ajtót a közönségnek a zene világába. A kupolatér pedig az egyedi hangtechnikai megoldások színtere lesz.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .