Amikor a „zöld ” polgármester megtorpedózza a faültetési programot

Mára mindennapi gyakorlattá vált a zuglói önkormányzatban, hogy az óvodás szintű politikai keresztbetevősdi a legpolitikamentesebb kezdeményezéseket is elgáncsolja – például egy óvodai faültetési programot.

A szeptemberi ülésen több százmilliós telekeladás mellett egy kisértékű, 8 milliós, de szimbolikus napirendi pontot tárgyaltunk.

A zuglói általános iskolások, középiskolások, óvodások bevonása a zuglói faültetésbe, ezáltal környezettudatos és lokálpatrióta nevelésük elősegítése

című napirendet, melyet környezetvédelmi tanácsnokként jegyeztem. A programot 2016-ban kezdtük, nem volt egyszerű, húzták, szabotálták ameddig lehetett, a gyerekeket is igyekeztek kihagyni, de végülis több, mint 100 fát ültettünk el a huszonegynéhány óvoda udvarán és a közvetlen környékükön.

Faültetés a Herinka óvodában. A gyerekek ültetnek, nem a politikusok. Tán épp ez a baj.

 

Idén ezt a programot folytattuk volna, belevéve az önkormányzati tulajdonú tucatnyi kerületi iskolánkat is, melyeket tavaly kihagytak.

Meghökkentő módon azonban amikor a testületi ülésen ehhez a napirendi ponthoz értünk, Hajdú Flórián MSZP-s alpolgármester az előterjesztés napirendről levételét kérte. Ilyenkor vita nékül szavaz testület, tehát érdemben nem is lehet megvédeni, kritizálni, netán módosítani az előterjesztést.

A levételről szavazás az alábbiak szerint alakult:

Az IGEN szavazatok a napirendről LEVÉTEL támogatását jelentik.

 

Az Zuglóban már senkit nem ér meglepetésként, hogy a kerület még meglévő, egyre fogyatkozó zöldterületein az MSZP fák helyett monstrum épületeket (plázákat, lakótornyokat) akar látni, és fák ültetése csak kampánycéllal, önmagukat mutogatva történhet.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő Hajdú Flórián alpolgármester fát ültet az eltűnt képviselőjük pótlására kiírt választási kampány során. Hajdú most levetette napirendről az óvodai, iskolai faültetési programot.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Hajdú Flórián alpolgármester fát ültet az eltűnt képviselőjük pótlására kiírt választási kampány során. Hajdú most levetette napirendről az óvodai, iskolai faültetési programot.

Azt tapasztalatból tudjuk, hogy a Fidesz frakció a nagy értékű közbe(n)szerzések áttolásakor, (HUNGAST, útfelújítások, zöldterület fenntartás, parkolás, Pillangó park átépítése), sőt Liget beépítés ügyben is kisegítik egymást, és néhányan ha szükséges (Bosnyák téri telek-pláza kötbér elengedése) akár kiszavaznak a frakcióból.

Az mégis váratlanul ért, hogy a magát zöldpártinak mondó Párbeszédes polgármester, Karácsony Gergely mára odáig jutott Tóth-tal a párbeszédben-megalkuvásban, hogy egy faültetési program kinyírásáról szavaz. Bravó. Ha már nincs otthon tükör szívesen adok kölcsön egyet.

Forrás: varnailaszlo.blog.hu/

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .