Korlátozások a Hungária körgyűrűn az 1-es villamos pályafelújítása miatt július

Korlátozások a Hungária körgyűrűn az 1-es villamos pályafelújítása miatt július 06. 23:30 – augusztus 31. 23:50

A Hungária körgyűrűn tart a villamospálya felújítása. A Kerepesi úttól a Népligetig, valamint a Mester utcától a Remíz utcáig buszsávot jelöltek ki. A Népliget és a Mester utca között mindkét irányban csak két sáv járható, akárcsak a Vajda Péter utcánál és a Hős utcánál, ahol a Rákóczi híd felé tartóknak tilos jobbra kanyarodni. A Hős utcából mindkét irányból csak jobbra lehet a Hungária körútra kikanyarodni, a Vajda Péter utcából pedig tilos balra kanyarodni a Könyves Kálmán körútra, továbbá sávelhúzásra, útszűkületre is számítani kell. A Gyáli útról csak két sávból lehet balra kanyarodni a Rákóczi híd felé. A Remíz utcából csak jobbra lehet a Könyves Kálmán körútra kihajtani.

Szombattól az Elnök utca és az autóbusz-állomás között mindkét irányban sávlezárás lassítja a forgalmat. A Könyves Kálmán körútról nem lehet balra kanyarodni kifelé az Üllői útra, illetve az Üllői útról sem lehet balra fordulni a Könyves Kálmán körútra az Árpád híd felé. Az M3-as metrópótló autóbusz Kőbánya-Kispest felé módosított útvonalon, az Elnök utcán át közlekedik, a Nagyvárad tér és a Népliget megállót áthelyezik.
Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd között. Az Infopark közvetlen elérését a meghosszabbított útvonalon a Népligetig közlekedő 153-as autóbusz is segíti.

Az 51A villamos módosított útvonalon a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között közlekedik, nem érinti a Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely megállót.

Az M3-as és az M4-es metró, valamint a 2-es villamos sűrűbben közlekedik. A 77-es trolibusz Puskás Ferenc stadion megállóját a Kerepesi útra helyezik át.