Borbély Ádám valószínűleg napszúrást kapott a zuglói hivatal előtt

Reagálás a budapesti Fidelitas elnökének sajtótájékoztatójára (ÖS önkormányzati sajtószólgálat)

Borbély Ádám valószínűleg napszúrást kapott a zuglói hivatal előtt. Jobban járt volna, ha egy hűvös szobában a www.zuglo.hu oldal tanulmányozásával foglalkozik, hiszen akkor maga is meggyőződhetne arról, hogy a közérdekű adatok elérhetőek, Zugló gazdálkodása – az országban egyedülálló módon – mindenki számára nyilvános és átlátható.

A Fidesz hiába akarta megakadályozni, a képviselő-testület nyilvános ülésen hozott döntése után az önkormányzat saját kézbe vette a parkolás üzemeltetést, amely sikeresen működik. A Fidesz utazó cirkusza és porondmestere helyszínt tévesztett, javasoljuk a ferencvárosi vagy az óbudai fellépést.

2 csatolt webcím http://www.zuglo.hu, https://koltsegvetes.zuglo.hu/

Előzmények

A zuglói parkolással kapcsolatos új szerződés bemutatására szólította fel Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke Karácsony Gergely kerületi polgármestert.

Borbély Ádám azt mondta: Karácsony Gergely a szerződések nyilvánosságát ígérte, azonban „folyton bűvészkedik”. Szavai szerint a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek.
Karácsony Gergely mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát- fogalmazott a Fidesz ifjúsági társszervezetének budapesti elnöke.

Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre. „Varázsolja végre elő ezeket!” – szólította fel Karácsony Gergelyt. Borbély Ádám azt is megjegyezte, hogy két hete, amikor lejárt a „Zuglót pénzügyi káoszban tartó” egyik szerződés, akkor a kerület vezetője a hírek szerint „mindenki háta mögött” kötött egy újat, amely éppen polgármesterségének végéig szól.

A budapesti Fidelitas elnöke végül azt mondta, „elhívtunk egy bűvészt, hogy bemutassuk, Zugló polgármestere hogyan viszonyul az átláthatóság kérdéséhez”; ezt követően szerződések „eltüntetését” imitáló „bűvésztrükköket” mutattak be a sajtónak.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .