Pillangó park. Korrupció, vagy sem?

„Korrupcióval gyanúsítják helyi lakosok Karácsony Gergelyt. A Pillangó park felújítása ugyanis szerintük nem szabályszerű és felesleges pénzkidobás. Emellett hazugsággal is vádolják Karácsonyékat. Az egyik helyi lap írt arról, hogy a polgármesteri hivatal megegyezett a lakosokkal, ők azonban elmondták: nem történt ilyen.”

közli a TV2 egy adásában.

A Pillangó park területére a Hős utcai bontás és egyéb a droggal kapcsolatos problémák keretében, egyre több fiatal látogat el és ragad a park területén, kevésbé zavartatva mint az anyaterületen, a folyamatosan ellenőrző rendőri egységek miatt.

A kábszer probléma néhány médiamunkás tollában már átkúszott a zuglói területre is, annak közelsége miatt. Igazuk lehet. A Zuglói Önkormányzat, most egy átfogó projekt keretében szeretné a Pillangó parkot  rendbe tenni és kulturált körülményeket teremteni az ott pihenni vágyóknak. A park azért van.

Egy ellenőrzött és a szervek által folyamatosan szemmel tartott környék a biztonságosabb, vagy a mostani helyzet?

Képgaléria a parkról

 

A látvány terv

 

Arold Péter

Megosztod?

2 hozzászólás

  1. Tisztelt cikkíró!
    Nem a jelenlegi helyzet és a „nagyfelújítás” között kell választani, nem a „kábszeres parkot” akarják megőrizni az ott lakók, ez egy hamis, félrevezető beállítás. A lakók akarnak fejlesztést, pl. a közvilágítás bővítését nagyon is. A tiltakozások azért vannak, mert az ott lakók épp azt mondják, a közbiztonsági problémákat nem oldja meg a 2014-ben aszfaltozott, jó minőségű 700 folyóméternyi járda feltörése, a meglévő erős gyep kiszántása, új fű vetése, mely évekig gyenge lesz. A projekt láthatóan legfontosabb eleme 5334 nm térkő lerakása, elsózása, ami szintén nem segíti a közbiztonságot. A lakók viszont sokszor, a közösségi tervezéseken is számtalanszor kérték a sportpályák felújítását, és a lakótelep belső útjainak, zöldterületeinek felújítását. E két dolgot viszont kihagyták az 590 milliós felújításból. Ezért elégedetlenek, érzik fölösleges pénzszórásnak a beruházást. A korrupció a közbeszerzésből látszik, a pályázatot úgy írták ki, hogy azon csak egy cég indult, Zugló MINDEN zöldterületi munkáját elnyerő konzorcium, akinek a munkája igencsak szakszerűtlen. Árverseny tehát nem volt.

  2. Author

    Kedves Olvasónk!

    A cikk nem foglal állást, kérdez. Az állásfoglalást a TV 2 tollából fogant, igaz kérdőjellel. Itt semmi más nem szándékoztam megmutatni, mint magát a problémát. Az Ön írása remek, hiszen pontosan megragadta a probléma lényegét. Vagyis, ha valami szép, vagy szebb lesz, még az alap gond nem oldódott meg. Az viszont várható lesz, hogy a terület bekamerázásával tetten érhetőbbek lesznek a rendőrségre tartozó ügyek. Igaz, ez sem oldja meg az alap problémát. De örülök annak, hogy más oldalról is vélemény érkezik a beruházással kapcsolatban.
    Üdvözlettel:
    Arold Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .