Egyéb

Ételosztás felhangokkal

Nem tegnapi történet, de most került napirendre a probléma. A fedél nélküliek számára nyitott ételosztó helyet – az önkormányzat bérli a helyiséget – az egyik szeretetszolgálat a Csertő utcai troli végállomás szomszédságában. A hír és a tett üdvözlendő, de a velejáró problémákat orvosolni kell.

A közelben dolgozik az egyik olvasónk és azt mesélte, hogy azóta megnövekedett azok száma, akik viselkedésükkel zavarják a közösségi életet. Nyilván zavaró lehet a nyugalom szempontjából az erőszakos kéregetés, a közeli lakótelep pincéinek, tárolóinak erőszakos feltörése és az odatörténő beköltözés, a trolira váró emberek zaklatása és nem egyszer fenyegetése. Az épületet egy – forrásaink szerint – egy magánembertől bérli az önkormányzat, aki előtte egy éttermet üzemeltetett ott. (Nem a volt Pajtás étteremről van szó.)

 

Az említett terület.Forrás: Google Maps

Félreértés ne essék, itt nem  a hajléktalanok ellátására irányuló tevékenységek zavarják az ott lakók nyugalmát, hanem az azzal járó fentebb említett problémák, melyeket egyértelműen az önkormányzat alatt működő  rendészeti szervek tehetetlensége, a problémák nem megelőzése okoz.

Évekkel ez előtt, az ott működő vállalkozásokat kötelezték az általuk használt épületek és annak környékének kulturált  rendbetételére, és az alumínium bódékból hamarosan dekoratívabb épületeket varázsoltak nem kevés ráfordítással. Volt és van ott kiskocsma, pizzás, kisbolt, pedikűrös, fodrász, akik fizetnek a helyért és kialakult vásárlói körrel rendelkeznek évek óta  Most – jogosan – attól tartanak, hogy a kialakult helyzet elriasztja a vendégeiket. A területet érintő Rákos patak partján testmozgásra alkalmas terület használói is félnek.

Szinte mindennapossá váltak az üzletek befenyegetés, hogy éjszaka úgyis betörnek, de volt már példa a nappali inzultusra  is.

Vajon az önkormányzat a hely bérlése előtt nem kellett volna, hogy megadja az ott lakóknak azt a lehetőséget, hogy dönthessenek?


Hirdetés

Honlap, marketing, SEO, hirdetés, média
Honlap, marketing, SEO, hirdetés, média

 

Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

1
Szólj hozzá!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Ételosztás felhangokkal 2 - Hírek XIV. kerület Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
trackback

[…] tegnapi nap bejártam a területet, amely felháborodást váltott ki az ingyenes étkeztetéssel és a fedél nélküliek között vont összefüggéssel kapcsolatban. Néhány fotót is […]