Teljesen megújult a BVSC-Zugló utánpótlásközpontja

Teljesen megújult a BVSC-Zugló utánpótlásközpontja

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai úti labdarúgó utánpótlásközpontja, az 1,285 milliárd forint értékű beruházást az egyesület TAO-forrásból, valamint az EMMI és a kerületi önkormányzat támogatásából valósította meg.

A csütörtök délutáni, a Magyar Sport Napjára időzített ünnepélyes átadón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke büszkén jelentette be, hogy a klub három törzsterületének helyszínei közül az első elnyerte a végső formáját. Emlékeztetett arra, hogy mindez az egyesület fennállásának 110. évfordulóján történt.


    Szatmáry Kristóf kitért rá, a fejlesztés egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül TAO-forrásból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kormányzati, illetve önkormányzati támogatásból jöhetett létre.
    A felújítás során először egy nagy élőfüves, valamint egy műfüves pálya készült, a második ütemben megújult a 900 négyzetméteres főépület, amely a modern öltözőkkel, konditeremmel, orvosi szobával és a kiszolgáló helyiségekkel az elnök szerint európai szintű körülményeket kínál az utánpótlás-nevelés számára. Hozzátette, a megújuló energiafelhasználásra is komoly figyelmet fordítottak, ezért az épület tetejére egy 50 kilowattos napelemrendszert helyeztek el.

Szponzorált tartalom

Duguláselhárítás Budapest Kónya Sándor duguláselhárítás Budapest

 • Illatos legyen a WC-d
  by dugulaselharitasbudapest on 2021.04.07. at 15:33

  A fürdőszoba mellett a WC árulkodik a legjobban arról, mennyire vagy igényes és kényes a tisztaságra. Mielőtt a vízkő vagy a különböző szennyeződések eltávolításába fognál, győződj meg arról, hogy megfelelően átjárható a WC lefolyócsöve. Ha a víz a kelleténél lassabban folyik le, érdemes alaposan kitisztítanod, ne várd meg, hogy teljesen elduguljon. Egy nagyobb tölcsérrel juttass közvetlenül a lefolyóba fél pohár bóraxot, és lassan önts utána két pohár forrásban lévő vizet. Hagyd hatni a keveréket 15 percig, majd öblítsd le. Hasonlóan eredményes módszer, ha egy pohár ecet után öntesz forró vizet a csészébe, így egy csapásra a kellemetlen szagoktól is megszabadulhatsz. Ha fél pohár sót teszel a lefolyóba, majd felöntöd két pohár forrásban lévő ecettel, majd az egészet leöblíted forró, végül hideg csapvízzel, szintén gondoskodhatsz a lefolyóról. A módszereket megelőzésképpen is bevetheted kéthavonta. De ne feledd! Ha nincs mit tenned, hívj most! The post Illatos legyen a WC-d appeared first on Duguláselhárítás Budapest.


    “Bízom benne, hogy a labdarúgásban olyan szintű utánpótlás-nevelő bázis leszünk, amilyen egykor voltunk” – fogalmazott Szatmáry.
    Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere örömét fejezte ki amiatt, hogy a beruházás által Zugló is gazdagodik, és nőnek a lehetőségek a szabadidő-, az utánpótlás- és az élsport területén.
    “Ez a komplexum segíthet abban, hogy a mamák a gyerekeiket a számítógépek mellől visszaragadják a valós életbe, és olyan élményekhez juttathatják őket, amelyek egy életre meghatározók lehetnek számukra” – állapította meg a polgármester.


    Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, az MLSZ képviseletében utalt arra, hogy a BVSC mindig is a magyar sport egyik fontos tartópillére volt, ahol egykor olyan kitűnő kollégák dolgoztak, mint Mezey György, Both József, és olyan játékosok nevelkedtek, mint Törőcsik András. A válogatott kapus Gulácsi Péter például 13 éves koráig itt tanulta a futball alapjait.  
    Gellei hangsúlyozta, a Csányi Sándor vezette MLSZ elkötelezte magát amellett, hogy megszüntesse a magyar futballban tapasztalt évtizedes infrastrukturális lemaradást, és a sportág zuglói tradíciói magától értetődővé tették, hogy a BVSC-nél is fejleszteni kell.


    Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzáfűzte, hogy a BVSC-Zugló sporttelepének megújulása szervesen illeszkedik abba a stratégiába, amely jelentősen támogatja a látványsportok infrastrukturális felzárkóztatását az európai élvonalhoz. A helyettes államtitkár szerint a BVSC fontos és meghatározó tagja a magyar sportéletnek, és a klubnál mindig is hosszú távú és tudatos építkező munka folyt.

Vélemény?

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .