Kerületi lakosok is jelentkezhetnek a fővárosi közösségi költségvetési tanácsba

Március 6-ig várja a Fővárosi Önkormányzat közösségi költségvetési tanácsába tagok jelentkezését, akik segítenek kiválasztani, hogy mely projektekről szülessen végül döntés.

A közösségi költségvetés egy olyan program, amelynek keretében a település költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A fővárosi közösségi költségvetés keretében 1 milliárd forintból valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

Csak azok az ötletek versenyezhetnek tovább, amelyeknek reális esélye van a megvalósulásra, vagyis kivitelezhető a becsült összegből, a főváros vagy valamelyik kerület hatásköre alá tartozik, megfelel a hatályos előírásoknak és az adott kategória irányelveinek. Ezt az ellenőrzést a Főpolgármesteri Hivatal főosztályai végzik, szükség szerint bevonva a kerületi önkormányzatokat is.

A szavazólapra nem kerülhet fel több száz olyan ötlet, amely a hivatali ellenőrzésen megfelelt, ezért ki kell választani közülük azokat, amelyek Budapest számára a legfontosabbak. Ebben van szerepe a közösségi költségvetési tanácsnak, amely 60 főből áll, tagjait a felhívásra jelentkezők közül választják ki sorsolással úgy, hogy nemre, életkorra, iskolázottságra, lakhelyre tükrözzék a fővárosi népesség összetételét.

A beérkezett és az első rostán fennmaradt ötletek önálló osztályozása körülbelül 1 munkanapot vesz igénybe (rugalmas időbeosztásban).  Az ötletek közös, vezetett megbeszélések formájában történő átbeszélése és az ezekkel kapcsolatos javaslattétel másfél hétvégét, vagyis három napot vesz igénybe.

részletes felhívásban további részletek és a jelentkezési lap is megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .