Az egészségügy tízéves leépítése emberéletekbe került

Az egészségügy tízéves leépítése emberéletekbe került – jelentette ki Fodor István, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa vasárnap online sajtótájékoztatón.

    A párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: a 444.hu internetes portál hosszas pereskedés után kiderítette, milyen halálozási aránnyal működtek a magyar kórházak intenzív osztályai a koronavírus-járvány alatt. Megjegyezte: a magyar sajtónak olyan közérdekű adatokért kellett hónapokig pereskednie, amelyek Európa összes többi országában nyilvánosak, napi szinten követhetőek és összehasonlíthatóak voltak.
    Fodor István szerint az adatokból az látszik: „Orbán Viktor törvénytelen kormányának alapos oka volt a titkolózásra”. Volt olyan intenzív osztály, ahol minden második beteg elhunyt a járványban – közölte, hozzátéve: ez „egy lesújtó”, európai adatokkal összehasonlíthatatlanul rossz halálozási arány.
    A DK politikusa azt hangsúlyozta: a Fidesz leépítette az egészségügyet, és emiatt egyébként megmenthető emberek ezrei halhattak meg a járványban. Azt nem tudni, hogy a koronavírusban elhunyt mintegy 46 ezer magyar ember közül 5, 10, vagy 15 ezer ember életét lehetett volna megmenteni, de azt igen, hogy Magyarországon voltak a legrosszabb halálozási arányú intenzív osztályok – fogalmazott.
    Az ellenzéki párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerületi elnöke azt mondta, a megyéjében élőknek még nehezebb lehet feldolgozniuk az adatokat, hiszen azok szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtotta leginkább az egészségügy fideszes leépítése.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .