A Bosnyák tér nemzetgazdaságilag kiemelt ügy lett

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását.

– derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából.

A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal.

A beruházáshoz nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak, nem kell lefolytatni sem településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, sem szakmai konzultációt és nincs helye közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának sem

– olvasható a rendeletben.

Budapesti közélet Hangosabban, hogy más is hallja

 • Azt mondja a Fidesz, hogy…
  by Budapest on 2022.11.30. at 14:34

  Arató Gergely  Azt mondja a Fidesz, hogy “az európai és a magyar baloldal miatt nem jön az uniós pénz, és nem kapnak a tanárok béremelést “. Tisztázzunk néhány dolgot: Az, A Azt mondja a Fidesz, hogy… bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Az I. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé pályázatának eredménye
  by Budapest on 2022.11.30. at 11:39

  Budapest 149. születésnapja alkalmából örömmel jelentjük be, hogy a szakmai zsűri kiválasztotta azt a tíz projektet, amelyek 2023 szeptemberében az I. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé keretében fognak megvalósulni. Köszönjük A Az I. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé pályázatának eredménye bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

 • Képzelt beszélgetés, ami nem is annyira képzelt
  by Budapest on 2022.11.28. at 22:00

  Zalán György – Főnök! A Karácsony keres telefonon, valami bilyodómmal kapcsolatban akar valamit! – Mi? Az még nem rohadt szét? Ne kapcsold be, majd akkor visszatérünk rá, ha már leomlott. A Képzelt beszélgetés, ami nem is annyira képzelt bejegyzés először Budapesti közélet-én jelent meg.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .