Zugló képviselő-testületi határozatok

Szolgáltatási szerződések módosításáról és a rászoruló gyerekek hétvégi étkeztetéséről is döntött a képviselő-testület a március 7-i, rendkívüli ülésen.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a Pillangó parki sportpálya felújításával – árajánlata alapján – a közpark rekonstrukciójára kiírt tender egyik győztesét, a DeerGarden Kertészeti és Szolgáltató Kft.-t bízza meg. A munka elvégzésére a hatályos jogszabály értelmében nem kell pályázatot hirdetni, mert annak 62,6 millió forintos költsége nem éri el a beruházás értékének 15 százalékát.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft.-t (Sport Kft.) bízzák meg a romániai Csíkszeredában található, önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával és üzemeltetetésével. Emellett a testület azt is elhatározta, hogy 40 millió forint előleget biztosít a Sport Kft.-nek, hogy kifizethesse a jogsértő szerződésfelmondása miatt megítélt kártérítést.

A képviselők döntöttek továbbá arról is, hogy biztosítják a BVSC számára a Szent István Gimnáziumban TAO-támogatásból megvalósuló spotfejlesztéséhez a 25, 2 millió forintos önrészt.

A testület támogatta azt is, hogy a jövőben az önkormányzat a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára a munkaszüneti- és a hétvégi napokra is biztosítson étkezési csomagot, amelynek napi összegét 800 forintban maximálták.

A képviselők azt is elhatározták, hogy a Csertő utca 22. szám alatti három önkormányzati tulajdonú ingatlan együttes értékesítésére új tendert írnak ki. Erre azért van szükség, mert a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) 2019 januárjában nem lépett hatályba, viszont a tender KÉSZ-függő volt, ezért érvénytelen lett. Az önkormányzat a három telket továbbra is bruttó 95,6 millió forintos minimális áron kínálja megvételre.

A képviselő-testület ahhoz is hozzájárult, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. a járdák és utak javítását is végző PEVI Konzorciummal fennálló keretmegállapodást 24 hónappal meghosszabbítsa.

A testület továbbá azt is jóváhagyta, hogy a kerületi zöldfelületek gondozását végző Nagy Zöld Konzorcium a megnövekedett bér- és anyagköltségek kompenzálására 5,27 százalékkal növelje szolgáltatási díját.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .