Önkormányzati hírek

Káoszba fullasztotta a testületi ülést a Fidesz frakciója

Forrás

Még a rendkívüli ülés napirendjét sem tudta elfogadni a képviselő-testület, ezért Karácsony Gergely polgármester berekesztette az április 18-i tanácskozást.

A képviselők először azon vitatkoztak, hogy az ülést szabályosan hívta-e össze a polgármester, majd vita alakult ki a napirendi pontokról, illetve azok sorrendjéről. A fő napirendi pontok jellemzően a parkolási ügyek rendezéséről szóltak volna. Karácsony Gergely polgármester azonban jelezte, hogy tudomása szerint a Fidesz képviselői az első, a parkolást vizsgáló bizottság felállításáról szóló javaslat megtárgyalása után kivonulni készülnek, amivel ellehetetlenítenék a további kérdések érdemi megvitatását. A frakció visszautasította ezt a feltételezést, majd kezdeményezte, hogy változtassák meg a napirendi pontok tárgyalásának sorrendjét. Erre több javaslat is született, melyek végén a Fidesz képviselői még a saját javaslatukat sem szavazták meg. Napirend híján a képviselő-testületnek nem volt miről tárgyalnia, így a polgármester berekesztette a tanácskozást.

A testület így nem tudta elfogadni egyebek mellett a polgármester javaslatát a kerületi parkolás önkormányzati kézbe vételéről, a másfél milliárd forintos lakásépítési pályázatról, valamint a bölcsődei dolgozók elismeréséről.

A képviselő-testület következő rendkívüli ülését április 29-ére hívta össze Karácsony Gergely polgármester.

Szólj hozzá! Amivel nem sérted meg a másikat. Köszönjük.

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés