Reagálás Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivőjének mai sajtótájékoztatójára

Szerző

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 81. §-a alapján

A jegyző és az aljegyző
e) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő.

Zugló jegyzője a zuglói képviselő-testület 2019. május 13-i rendkívüli ülésén szóban, majd azt követően írásban is jelezte a képviselőknek, hogy jogszabálysértést észlelt.

Amennyiben Zsigmond Barna Pálnak a törvényességi kifogástól eltérő jogi véleménye van a zuglói képviselő-testületi ülésen hozott határozatokkal kapcsolatban, úgy az önkormányzat a hivatal@zuglo.hu címen várja tőle a jogi indokokat konkrét jogszabályi megjelölésekkel.

Előzménye:

A Fidesz budapesti szóvivője az MTI-nek küldte el véleményét

Karácsony Gergely ne bújjon a jegyzője mögé és ne trükközzön az előnytelen parkolási szerződésekkel, hanem mondja fel azokat – szólította fel Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője Zugló polgármesterét szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus értékelése szerint folytatódik a zuglói parkolási botrány. Kifejtette: az önkormányzat jegyzője törvényességi észrevételt tett, így mégsem bontják fel a parkolási rendszer működtetésére vonatkozó szerződéseket. Hozzátette: a szerződésbontást azért kezdeményezték, mert minden egyes nap egymillió forint folyik el, és lassan eléri az egymilliárdot az okozott veszteség. Zsigmond Barna Pál rámutatott: a szerződések felbontását látszólag Karácsony Gergely is támogatta szavazatával, de felháborító módon, most mégis a jegyzőjén keresztül akadályozza azt.

Karácsony Gergely ahelyett, hogy végre megoldaná az ügyet, hagyja tovább működni ezt az elképesztő pénzszivattyút – mondta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, aki alkalmatlannak nevezte az ellenzéki politikust a kerület vezetésére. Kitért arra is, beszédes, hogy a polgármester már a múlt héten a szerződések meghosszabbításáról tárgyalt zárt ajtók mögött.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .