Karácsony: Új épület nem kaphat építési engedélyt a Ligetben

Nem lepődött meg a választási eredményen Karácsony Gergely, aki szerint a Fidesz elfelejtett kampányolni – jelentette ki a vasárnapi önkormányzati választásokon aratott ellenzéki győzelem kapcsán az új budapesti főpolgármester az Index élő adásában. Szerinte az új helyzet a kormányt is arra kényszeríti, hogy együttműködést keressen a fővárossal.

Fideszes polgármesterek nem hívták a választás után, sok olyan fideszes politikus viszont igen, akikkel együtt kell majd működnie főpolgármesterként. Karácsony bízik abban, hogy ez működni fog, ezekkel az emberekkel „normális emberi viszonyban” van.

Marad a BKK, hétvégente lezárnák a pesti rakpartot, négy főpolgármester-helyettes – terveiről beszélt az Indexnek az új fővárosi polgármester. A Városliget Zrt. később közölte, Karácsony Gergely téved, a fővárosnak nincs joghatósága az építkezések ügyében.
Az újonnan összeülő Fővárosi Közgyűlés egyik első döntése az lesz, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt – közölte a megválasztott főpolgármester szerdán az Indexnek adott online követhető interjúban. Karácsony Gergely elmondta azt is, a bérletek árát csökkentené, felmondaná a fővárosi patkányirtási szerződést és már alakuló ülésen visszavonatná a Római-parti mobilgáttal kapcsolatos döntéseket.

„Feltűnő lesz már az első képviselő-testületi ülés” – ígérte a változást Karácsony. Nyilvános pályáztatás lesz minden fővárosi cég vezetői posztján. A BKK is megmarad, és ha Vitézy Dávid pályázna, akkor jó pályázattal nyerhet is.

A BKV pénzhiánya ismert, de cél lehet, hogy 14 év alatt ingyenes legyen a tömegközlekedés. Ezt egyelőre csak 7 éves korig terjesztik ki. „A számoktól függ, még nem látjuk a jegybevétel struktúráját.” – de nem lesz bérlet áremelés.

Összeállította: fovarosunk.info

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .