Marad az elmúlt időszakban tapasztalt állandó rendőri jelenlét az Örs vezér terén

Marad az elmúlt időszakban tapasztalt állandó rendőri jelenlét az Örs vezér terén, sőt további intézkedésekkel erősítik a közbiztonságot és a köztisztaságot a kerületben, jelentette be közös sajtótájékoztatón Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője és dr. Szabóné Müller Tímea, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. köztisztasági főigazgatója.

Horváth Csaba hangsúlyozta, a közbiztonság és a köztisztaság kéz a kézben jár. Elmondta, ezentúl folyamatos rendőri jelenlét lesz a kerület kiemelt közterületein, és már zajlik az őszi, összehangolt nagytakarítás is, amely az FKF Zrt-vel kötött megállapodásnak köszönhető. Ugyanakkor a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. sem tétlenkedik, a sajtótájékoztató idején például több munkagéppel tizenhárom munkatársuk takarította az Örs vezér terét.

Az FKF Zrt. egyébként 25 millió négyzetméter közterületet takarít a fővárosban, a legnagyobb terheltsége pedig az aluljáróknak van. Dr. Szabóné Müller Tímea arról tájékoztatta lapunkat, hogy főpolgármesteri és polgármesteri kérésre ezentúl hetente tisztítják az aluljárót magasnyomású fertőtlenítő mosással, napközben pedig reggel hat és este 10 óra között két takarítógéppel gondoskodnak kollégái a tisztaságról. A főigazgató rávilágított arra is, hogy az összehangolt akció a legjobb példa arra, hogy milyen sokszereplős a város tisztántartása, hiszen az Örs vezér terén van dolga a MÁV-nak, a BKV-nak, az önkormányzatnak és az FKF Zrt-nek is. A lakosokat pedig arra kéri, legyenek partnerek a munkában, ne dobják el a szemetet, és – mint fogalmazott – legyen vagány dolog rászólni másra, hogy nem járja összekoszolni a közterületeket.

Tóth Csaba pedig arról beszélt, hogy Zugló közbiztonsága a legfontosabb feladatok egyike. Rámutatott arra, hogy zöld, fejlődő, gondoskodó, biztonságos Zuglóért dolgoznak. Utóbbival kapcsolatban kifejtette, a kormányzati elvonások ellenére a kerület több tízmillió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányságot, folyamatosan bővítik az eddig 246 kamerából álló térfigyelő-kamera rendszert, lakásokkal segítik a rendőrség munkaerő-állományának növelését, valamint kezdeményezésére az önkormányzat, a ZKNP és a kapitányság évekkel ezelőtt elindította a Szomszédom a rendőr programot, amely a kerületben élők és a körzeti megbízottak kapcsolatát erősíti. Hozzátette, az önkormányzat támogatásával a ZKNP eddig is és ezen túl is eszközökkel segíti a rendőrség munkáját.

A sajtótájékoztató után a résztvevők dr. Czirják Róberttel, Zugló rendőrkapitányával körbejárták a teret.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .