Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

Az önkormányzat jövő évi fejlesztési tervei, a kerékpárút-hálózat bővítése, a forgalomnövekedés és az új lakások építésének összefüggései – ezek a kérdések foglalkoztatták leginkább a képviselő-testület éves közmeghallgatásán megjelenteket. Ezen túlmenően többen is érdeklődtek a társasházi pályázatokról, a klímastratégia megvalósulásáról és az Egressy tér rekonstrukciójáról is.

A kerületvezetés a közmeghallgatás kezdetén jelezte, hogy Zugló leendő új városközpontjával kapcsolatban nagyon sok kérdés érkezett. A téma kiemelt fontossága miatt ezek precíz megválaszolása a fórum keretein belül nem oldható meg, ezért minden kérdezőnek írásban adnak részletes választ, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel a zuglo.hu oldalon is közzétesznek.

A lakosság egyéb kérdéseire a fórum keretében a polgármester, az alpolgármesterek, a hivatali szervezeti egységek, illetve az önkormányzati cégek vezetői reagáltak.

Társasházak támogatása

A válaszokból kiderült, hogy a legalább hat lakásos és 1990 előtt épült társasházi- és szövetkezeti lakások lakói továbbra is pályázhatnak az önkormányzatnál külső hőszigetelésre, ha a lakók vállalják a rájuk eső költséget. Azt is elmondták, hogy 25 lakásig 2,5 millió, 26 lakás fölött 5 millió forint támogatást lehet elnyerni. A dotáció mértéke nem haladhatja meg a beruházás 50 százalékánál. Eddig 504 társasház összesen 1,1 milliárd forint támogatást kapott.

Hirdetés következik

Önkormányzati lakások, épületek rágcsálómentesítés, magán lakások, épületek rovarirtása, fertőtlenítése

A fórumon az Öv utca 137. lakástulajdonosai megtudhatták, hogy a Hermina Bau-val folytatott birtokbavételi vitájukba sem az önkormányzat sem pedig a kormányhivatal nem avatkozhat be, mert nincs illetékességük az ügyben, az ingatlanvásárlók a jogukat csak polgári peres úton tudják érvényesíteni. A cég magatartása miatt Zugló szocialista országgyűlési képviselője törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a Parlamentben, de a Ház érdemben nem foglalkozott az indítvánnyal.

A rendezvényen az is elhangzott, hogy az épületmagasságot növelő, több lakószintes tetőterek építésének megakadályozására a városképvédelmi rendelet és az építési szabályzat is csak egyszintes tetőteret engedélyez. A közmeghallgatás résztvevői továbbá arról is tájékoztatást kaptak, hogy Zugló önkormányzatának jelenleg 68 üres telke van. A kerületi ingatlanok bérbeadását pedig a képviselő-testület által elfogadott rendelet szabályozza.

A teljes tájékoztatót nézd meg itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .