Megújult a Róna utca egy szakasza

Befejeződött a felújítás a XIV. kerületi Róna utcában. A beruházásnak köszönhetően a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között új gyalogátkelőhelyek és kerékpársávok segítik a közlekedőket.

Tavaly ősszel kezdődött és a napokban ért véget a zuglói Róna utca Szugló utca és Erzsébet királyné útja közötti 1,2 kilométeres szakaszának felújítása. A munka során megújult az útpálya, illetve a buszmegállók és az Uzsoki Utcai Kórháznál lévő parkolók burkolata is. Átépültek a szegélyek, valamint a kapubehajtók csatlakozásai, emellett a megállóhelyek környezetében a járdaburkolatok is, teljes szélességükben.

Bár a felújítás során 6 fát ki kellett vágni, azonban valamennyit pótolták: a megújult útszakaszon összesen 61 db 16-18 cm törzskörméretű fát telepítettek.

Javultak a gyaloglás és a kerékpározás feltételei

Akadálymentessé váltak a gyalogátkelőhelyek, amelyeket taktilis burkolattal és süllyesztett szegélyekkel láttak el, a megfelelő megvilágítás érdekében pedig a közvilágítás is átépült. A Gyarmat utca kereszteződésénél, valamint a Szugló utcai csomópontban teljesen új gyalogátkelőhelyek is létesültek.

A teljes szakaszon irányhelyes kerékpársávokat alakítottak ki. A mellékutcából való kikanyarodást segítve a kereszteződés előtt és után parkolásgátló füleket helyeztek el.

Az útfelújítás Budapest Főváros Önkormányzata 2020–2023. évi útfelújítási programjának keretében valósult meg a Budapest Közút Zrt. megbízásából. Nyílt közbeszerzés lefolytatása után a kivitelezési munkákat a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezte.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .